Kaikukatu 3
00530, Helsinki
Toimistokerrokset 2-7: kerrosalat n. 650m2. Toimistokerrokset voidaan tässä vaiheessa jakaa 2 eri käyttäjälle jolloin muodostuvien huoneistojen pinta-alat n. 300-350m2.
Helsingin Kallion ja Sörnäisen rajalla, Kaikukadulla sijaitseva toimitilakiinteistö Haiku yhdistää ainutlaatuisella tavalla menneen historiansa uuteen, moderniin tunnelmaan. Kunnianhimoisen peruskorjauksen 2024 aikana läpikäyvä, omaa alkuperäistä tyyliään myös uudistettuna edustava kiinteistö luo sujuvan ja miellyttävän rytmin yritysten arjelle. Haikun olemuksen ytimessä on aitous: alun perin 1970-luvulla rakennetun kiinteistön peruskorjaus tullaan toteuttamaan tavalla, joka on uskollinen rakennuksen historialle ja alkuperäisille materiaaleille. Peruskorjauksen suunnittelufilosofiana on japanilainen kintsugi, eli kullalla korjaaminen.
Kalasataman, Vallilan ja Keski-Pasilan alueiden kehittyessä lipuu Helsingin keskusta hiljalleen kohti pohjoista, Kallion kulttuurillisesti vivahteikasta kaupunginosaa. Toimitilakiinteistö Haiku sijaitsee Kallion sydämen rauhallisella laidalla osoitteessa Kaikukatu 3, Väinö Tannerin kentän vieressä ja samassa luovuutta henkivässä korttelissa Kuvataideakatemian ja Teatterikorkeakoulun kanssa.
Julkisen liikenteen keskeiset väylät, Hämeentie ja Sörnäisten rantatie, sivuavat Haikun korttelia. Kävelymatka Haikusta metroasemalle tai raitiovaunupysäkille taittuu muutamassa minuutissa, bussipysäkille ja kaupunkipyöräasemalle jopa nopeammin. Omalla autollaan liikkuva kurvaa Haikussa parkkiin kiinteistön alla olevaan lämpimään halliin, josta löytyy latausasemat myös sähkö- ja hybridiautoille.
Talon kellarikerroksessa on esteettömät suihku- ja pukutilat miehille ja naisille sekä kätevä kuivatushuone vaatteille. Polkupyöräparkit sijaitsevat pääoven vieressä rauhallisella sisäpihalla ja kellarikerroksen hallissa. Myös sähköpyörien akkujen lataus onnistuu.
Uudistuksen yhteydessä rakennettava sisäänkäyntilaajennus, puistomainen sisäpiha sekä lasiseinin avattavat alakerrokset tekevät Haikusta helposti lähestyttävän ja houkuttelevan sekä omintakeisella tavalla mielenkiintoisen. Haikun yleisten sisätilojen pintamateriaaleihin ja kalustuksiin, niiden väreihin, tekstuureihin ja muotoihin, on haettu innoitus japanilaista ja skandinaavista estetiikkaa harmonisesti yhdistelevästä japandi- tyylisuuntauksesta.